Thursday, March 3, 2016

Rindu

Kadangkala, eh bukan kadangkala tapi rasa macam setiap masa, hampir setiap ketika aku rasa macam nak puji lebih-lebih sampai melangit, sampai ke angkasa lepas. Sebab apa? Sebab sayang? Sebab suka?

Yes and no.

Tapi more to sebab rasa bersyukur adanya dia.
It feels like I learn how to fall in love. It's like I learn to know what love really is. It's just that. That kind of happiness and joy are making me over the moon. Rasa bersyukur dan gembira tu tak terluah, tak terkata, tak tertulis and semua-semua la tak. Thank you Allah for this. Thanks to you too, Sayang.

Tapi ada satu yang aku tak berapa nak suka. Tapi aku suka jugak actually. Tapi it's not that nice, which is perasaan rindu. Kadang-kadang, it has come to a point aku jadi macam tak boleh tahan that kind of missing feeling. It is..urm..quite painful. It won't last long cuma aku akan jadi macam teruk sikit time tu. Heh.

Kekadang tu bila rindu, and pastu dia text, terus jadi over the moon yang sangat over, jadi nak cakap rindu yang teruk-teruk best, tapi lepas tu terpaksa hold back sebab taknak kelihatan silly. Tapi most of the time biarkan je silliness tu take over. Dah rindu, mana boleh tahan. This LDR thing sangat-sangat menguji sejauh mana aku mampu tahan rindu.

And now, I am waiting for the day I don't have to miss you anymore.

No comments: