Monday, December 28, 2015

Truth is,

I shouldn't be writing anymore tonight.
Jangan lemas dalam irama gelap lagi please?
Irama gelap tapi sedap dan mengasyikkan.
Gelap tapi seronok.
Seronok yang merosakkan.
Seronok yang melalaikan, melupakan.
Seronok yang membawa alpa.
Dan kadangkala bencana.

Gelap dan jahat, tapi aku masih dengar dengan setia.
Dan last-last buatkan aku jadi sebak.
Sebak yang aku tak tahu kenapa.
Sebak yang aku tak suka.
Tapi aku suka tenggelam macam tu.

Hey, this is not right.
Dunia ni sementara je.
Yang kekal hanyalah kita.

Jom la kekal sama-sama kat sana.
Dan sekarang aku perlu bertenang.
Jangan nak kalut sangat.
Buat kalut nanti jadi lain macam.
Lain macam yang akan buatkan aku menyesal.

Kekal bertenang terus.
Walaupun banyak syaitan tengah menghasut.
Walaupun banyak syaitan sedang berbisik.
Aku harus kekal tenang.
Tenang dalam merancang.
Tenang dalam berfikir.
Tenang dalam bertindak.
 
Ah, merindu dari jauh.
Nak buat cemane dah memang masing-masing duduk jauh. 
Another weekend well spent with makwe tersayang.

p/s: Nak kawen cepat plis! 

Wednesday, December 23, 2015

Sejak akhir-akhir ni especially waktu petang time balik kelas, aku selalu terdengar lagu ni kat Traxx FM. Not bad.




Wednesday, December 16, 2015

Jikalau cinta itu mempunyai nama
apakah nama cinta kita ini?
adakah ia satu nama bunga
atau nama yang dibisikkan oleh angin pagi?

Jikalau cinta itu mempunyai warna
adakah ia berwarna keemasan?
sewarna dengan sinar mentari
yang terpantul dari kolam hati kita
atau ia malar kehijauan
segar dan rimbun dibajai kasih dan sayang?

Dan jikalau cinta itu mempunyai aroma
bagaimanakah pula elok baunya?
adakah ia sewangi madu 
yang bersarang di kelopak bebunga
atau sewangi rambut dan kulitmu
yang segar dibasahi haruman rindu?
 

Tuesday, December 15, 2015

Selama ni semua kat alam maya je.
Bila betul-betul ada kat depan, I was like... 

Damn. I was speechless. Suddenly I became very quiet. I didn't know how to express myself. What I felt was a mixture of emotions. It was like being in a dream. But it's better because it's real. A dream that came true. It's heavenly. It's heaven. It's haven. Things unfolded in front of my eyes that day and afterwards.

We are already in love for quite some time. But to see the loved one for the first time ever after a few months of loving each other was another different thing. I couldn't believe my eyes. There she was, standing just a few feet in front of me; her gaze fixed at me, giving me a hint to follow her. Thunderstruck. Or specifically *ehem* lovestruck again.

I stood up, collected my stuffs and followed her to the car. 

And the rest was history. ;)
 

Monday, December 14, 2015

I don't know why I think it's in July.

It's in May!
One of the best weekends I have ever had.
Dec 11 - 13.

The memories still linger and I want it to stay forever.
Now missing everything.

I can't wait to see her again. 

Wednesday, December 9, 2015

Balik baru ni aku langsung tak sentuh basikal. Jangankan kata berkayuh, sentuh pun langsung tak. It's weird I didn't even ride it. But it's okay. Family time is the priority. Setiap hari ada je aktiviti yang aku buat ngan adik-adik. Jumaat pergi tengok dua movies. Sabtu pergi mancing and explore kawasan pantai yang jarang orang pergi. Ahad pergi trekking dalam hutan simpan. Bike can wait sebab bukan selalu dapat berkumpul tiga beradik macam tu. 

Tuesday, December 8, 2015

Penang, I am coming

Tak sabar nak tunggu Khamis datang. Datanglah cepat sikit wahai Khamis sebab saya nak berjumpa dengan buah hati pengarang jantung saya nanti. 

Tiket tren yang kehabisan bukanlah satu penghalang. Lebuhraya PLUS sudah terbentang luas, itulah caranya untuk ke Pulau Mutiara memadu kasih dan melepaskan rindu dendam yang sekian lama bersarang di jiwa. Hihu.

I have to say I am very very excited that I am going to Penang this week. Sekarang dah masuk hari Selasa, so lagi dua hari. Lagi dua hari je sebelum berjumpa, bersua, bertemu empat mata dengan kekasih hati yang tercinta. Oh. Oh. Ohh. Lagi dua hari je! 

It is going to be the first time ever aku akan berjumpa dengan my other half. I can't imagine. Perasaan tu, tak tahu nak cakap macam mana. Yang pasti memang tak sabar.

Okay. Berdebar. Nervous. Excited. Happy. Feeling wondrous. Nervous again. Cool. Relaxed. Calm. Over the moon. But then nervous again. Heh. First time mesti la nervous ye dop? Hihu.

But I can't wait!


Wednesday, December 2, 2015

15 Reasons to Date A Cyclist. Okay wait. That's not really the topic.

Elysha nak aku pencen dari cycling. Well...


*******


Why I cycle? Why I love cycling rather than running or playing soccer?

I am not good at any sport. Not even in cycling I think. The main reason I cycle is because it gives me the sense of freedom. I can virtually go anywhere I want. I can wander around my town and beyond it while enjoying the sceneries along the way. Being me, not having my own car or bike, I only have my bicycles which enable me to go anywhere I want while being invisible at the same time. Invisible in the sense of I can wander around at places where not many people want to be at without looking out of place or without inviting any curiosity from others.

Second is, cycling keeps me fit and gives me some endurance. Not so much but it does the work laa. Well, at least I think it works. Cycling teaches me to endure the physical suffering, the pain, the fatigue and things like that. It is not pretty. Suffering on bike is never pretty. But when it ends, like when I reach the goal of the day, it is satisfying. And then I repeat it again on the next day or next few days after. It is a vicious cycle. Cyclists are indeed masochists. They just love suffering on their bikes even though it is never pretty. It is, well -- painful. So painful that I start to question the motives of doing all those painful stuffs on bike. But then, I will repeat it again and again.

Oh, and I do love being outdoor. I love being in the rain, under the scorching hot sun, battling the headwinds (well the latter two, not so). Being outdoor is the closest I can be one with Nature. What more if this is done with my loved ones.


*******


And this one is not really related to this post, but yeah it is related in some ways though. Perhaps it is related in all the ways you can think of. ;p

15 Reasons To Date A Cyclist

 

Tuesday, December 1, 2015

Aku tak sempat nak ceritakan sesuatu kat Elysha.
Sesuatu yang selalu mengganggu fikiran aku.
Selalunya tak signifikan sangat gangguan tu, tapi petang tadi tiba-tiba dia jadi makin kuat.
Nak search kat Google pun tak tahu apa nama benda tu.
Ended up ignoring it walaupun tak fully.