Thursday, February 28, 2013

Er. Tak sangka.

Sungguh tak sangka.

Apa-apapun, aku belum mahu memikirkannya.

LTdL 2013

Semacam rasa satu kepuasan dapat menyaksikan apa yang telah lama aku tunggu.

Semoga bertemu lagi di edisi tahun hadapan.







P/s: I like my new jersey so much. Fits like my second skin. 

Friday, February 22, 2013

Hari ini aku akan berangkat pulang ke Malaysia.

Semoga semuanya berjalan dengan lancar.

Thursday, February 21, 2013

Sekarang baru aku sedar akan kebenaran kata-kata yang pernah aku dengar satu ketika dahulu. Sejujurnya, aku tidak tahu bagaimana untuk memberi reaksi terhadap apa yang aku ketahui itu. Perasaan bercampur-baur. Kadang-kadang aku buntu, hanya mahu membiarkan semuanya berlalu tanpa perlu aku fikirkan apa-apa yang berkaitan lagi.

Pengakhirannya, semuanya sudah terungkai. Dan aku masih belum pasti apakah perasaan yang berselindung di dalam diri ini. Semacam satu rasa pasrah, barangkali. Ketidakpastian ini menyebabkan aku menjadi manusia yang kurang beremosi.

Blur. Indecisive. Emotionless. Unexplained of.

Rasa macam sebuah robot pun ada. Robotic me.

Ah, tidak kisah lah apa-apa pun aku ini. Yang penting, motif kehidupan aku sedang aku laksanakan.

Wednesday, February 20, 2013

Aku dah tak hide post lama aku dalam ni. Hampir semuanya aku letak balik dalam ni. Takde simpan draf dah. Pastu aku letak label untuk setiap pos. Nanti senang nak refer balik.

Kenapa aku buat macam ni?

Sebab tiba-tiba aku rasa macam best pulak baca tulisan-tulisan lama. *syok sendiri*

Haha. Tak. Bukan syok sendiri. Tapi aku rasa aku perlu kembalikan semula post lama ke tempat asalnya.
paranoia semalam,
menjelekkan
mengukur kata, membuka rahsia
hakikatnya
tenggelam dalam terang
lemas dan sesak,
mati jauh ke dasar jurang.


p/s: ini entri lama, tapi aku terklik apa ntah, dia publish balik. malas nak ubah balik.

2 hari lagi.
kemudian aku akan bebas.

bebas selamanya.

Kaori Kobayashi - Walk In The Night


Been listening to this song for quite some time. Feel-good tunes wouldn't you say?

Tuesday, February 19, 2013

Cerita Telur

Malam ni makan enam biji telur mata lembu. Salah order punye pasal. Sebenarnya aku nak empat je. Pastu aku cakap la aku nak empat. Tapi aku lupa kedai tu pelik sikit. Kalau cakap nak satu dia bagi dua. So satu portion akan ada dua telur la. Jadi aku order empat, iaitu empat portion bersamaan lapan biji telur. Nasib baik datang tiga portion je, sebab kedai tu dah kehabisan stok telur. Jadi makan la aku enam biji telur tu. Nasib baik tak datang empat portion. Fuh. Kalau tak macam mana la aku nak hadam semua. Dah bau macam telur dah ni. Haha. Tapi telur mata lembu dia memang best la. Yang kuning tu aku hirup pakai sudu. Sedap oo cair kuning tu. Hehe. Tu je la nak cerita malam ni. 

Wednesday, February 13, 2013

kuih bakul.

hm, dah berapa lama aku tak jamah kuih tu. teringin pulak rasanya.





Tuesday, February 12, 2013

Kalau la aku tahu jadi macam ni takde la aku beli kasut hari tu.

Mood: takde mood. 

Monday, February 11, 2013

rasa macam nak nangis tengok harga tiket.

benda yang sama macam bulan 12 tahun 2011 berulang kembali.
Dilemma makes me restless.

Sunday, February 10, 2013

So what's the plan?

Hm, the plan is, take a flight back to KL on 22nd evening. I will reach KL around 12.00 am Saturday. I am going to stay at the airport till the next flight. Then on 7.00 am, I will depart to KT. At KT, my dad will fetch me.

OK lah kan from KT only so that my dad doesn't have to drive all the way to KL just to pick me.

The only one thing that worries me a bit is the flight tickets. They are crazily priced. AirAsia's price is just RM300 shy from MAS's. 
So, this is the result of what I've been doing this weekend - an endless chase of flight tickets - and I found this instead.


Left to right : 1972, 1978, 1986, 1993 till now.
Semalam INR16,000. Hari ni INR23,000.

Eh?

Sunday, February 3, 2013

aku bercadang ingin melakukan dua kerja gila.

kerja gila yang pertama akan membuatkanku gila 20 hari.

lepas tu, kerja gila kedua akan menyusul.

all the best to me.