Sunday, April 29, 2012

Helmet

Hmm..rasa nak helmet ni la bulan 8 nanti...

Harap-harap ada lagi kat kedai tu..Saiz pun harap-harap ada lah..



Aku sanggup turun ke Kuala Terengganu sekejap semata-mata nak cari helmet ni nanti. Aku ni dah jadi regular customer kedai tu dah. Tapi kedai tu memang well-stocked dengan good stuffs. Kalau aku datang nak cari MTB baru-baru ni, memang agak rambang mata jugak la. Nak cari road bike baru-baru ni pun dah rambang mata. Aku nak Fuji Roubaix 3.0 tu, tapi groupset dia Sora je, baik aku ambik Polygon Helios 300. Groupset hampir semua Tiagra, FD je Sora. Walaupun ada basikal lain yang Tiagra 10 speed baru-baru ni, tapi aku tetap ambil Polygon dengan Tiagra 9 speed tu, sebabnya brand Polygon ni cam femes lagi, pastu internationally-known jugak. Frame pun cantik, biru-hitam. Fuji tu memang la sah-sah femes, tapi apa yang kurang sikit ialah groupset Sora dan kaler dia putih. Lain-lain dari tu ada jugak Giant TCR apa ntah, aku tak pasti, tapi RM6k. Gila. Tapi carbon frame la. Padan dengan harga. Basso pun ada. Lagi mahal. RM9k ngan RM11k. Memang tak mampu lagilah nak angkut yang tu. Tengok aje lah. Specialized Allez pun ada, groupset Tiagra jer tapi harga RM4k. Mahal kemain lagi. Specialized la katakan. USA mari. Focus Variado dari Jerman pun ada, empat ribu jugak. Jadinya aku angkut Polygon aje lah. Cukup dah untuk aku setakat nak ride biasa-biasa. Tapi kalau nak tahu, antara basikal impian aku adalah dari brand Pinarello. Made in Italy beb. Memang cantik dan sesuai untuk high performance.

Tapi apa-apapun, kalau basikal cantik tapi ride biasa-biasa je, takde gunanya jugak.
Bak kata orang, start dari bawah dulu. Lepas tu baru upgrade ride dan basikal.

So, bulan Ogos ni, OGK Kabuto Redimos satu...Yezzaaa...

Miss my bikes!

Miss my rides!

Ahhhh........


Friday, April 27, 2012

This song used to be played on DVD player at home, 10 years ++ ago...Classic Indonesian Dangdut...
Goyang yuk!



Wednesday, April 25, 2012

Biduk

Semasa berjalan berdua dengan adik lelaki aku di tengah malam hari di Kampung Sura Tengah ketika pulang dari membuang sampah di tong sampah berdekatan, dia mengatakan bahawa dia nampak Big Dipper. What is that little brother? Yer, saya tahu itu adalah salah satu dari buruj, ataupun constellation. Tapi buruj apa dalam Bahasa Melayu? Biduk atau Belantik? Kerananya, saya belajar sains dulu-dulu dalam Bahasa Melayu. Well I guess it was Biduk. So balik rumah lepas tu dia buka buku sains dan check. Yep, I was right. It's Biduk. Big Dipper. Dia cakap kat saya, Big Dipper tu macam kuali yang ada tangkai. To me, more like a cebok air dalam jamban tu. Hahaha.



I forgot my apple pie! What the hell!


Another Pics

My spanking new Polygon Helios 300

Saje amik gambar ni..takde keje..

Guess where? Belakang rumah Tok...Hehehe

My bike parking kat rumah Tok

Tingkap yang berpuluh tahun lamanya..Klasik..

Apam berkuah kat rumah Tok di petang hari...Sedap!

My Helios 300's cockpit

Rumah Tok nun di kejauhan...Yang kaler biru tu..
 I hope you like the pics I posted here. Pics from my kampung. :)

Monday, April 16, 2012

Pics









Life feels different this time.

An empty hollow shell labelled 'Fun' on it.

..........

That's quite harsh to describe. But heck, I love to overexaggerate things.



Wednesday, April 4, 2012

Sunday, April 1, 2012

I wish it was just an April fool, or the craziest joke ever played on me.



But it was not.