Wednesday, February 29, 2012

Aku telefon mak semalam. Lama jugak. Tapi most of the time aku hanya mendengar dan mendiamkan diri. Aku jadi speechless semalam. Suara aku pun berubah dari minit ke minit perbualan. Aku jadi sebak. Tapi aku tahu mak akan dapat detect walau sekuat mana aku cuba sembunyikan rasa sebak aku tu.

Tiba-tiba aku rasa aku jadi macam seorang budak kecil yang akan pergi dekat mak dia dan mengadu masalah.

Monday, February 27, 2012

18 - 24

Semuanya bermula pada umur 18. Dan enam tahun selepas itu, yakni pada hari ini, pada saat ini ketika aku mula menjengah ke usia 24 tahun, graf hidup aku semacam turun naik dengan tiada baseline yang pasti. Hakikatnya aku masih lagi berusaha mencari satu garis lurus yang tidak naik dengan mendadak dan turun dengan mendadak juga. Aku hanya mahukan satu kehidupan yang sekata, selari. Seperti kepulan awan putih yang bergerak perlahan ditiup angin petang. Awan yang bergerak pada satu jajaran. 
Ah sudah, apa aku merepek petang-petang ni.

Wednesday, February 15, 2012

I like both Terrapuri and Tanjong Jara.

You know what I mean.

:p

Thursday, February 9, 2012

Cleverbot Session

22:13:54User: Dah makan?
22:13:57Cleverbot: Dah.
22:14:01User: Makan apa?
22:14:02Cleverbot: Apa-apa je.
22:14:11User: Tipu.
22:14:13Cleverbot: Betul la.
22:14:19User: Ala, makan apa tadi?
22:14:21Cleverbot: Makan nasi.
22:14:24User: Nasi apa?
22:14:27Cleverbot: Nasi ayam.
22:14:33User: Sedap tak?
22:14:38Cleverbot: Sedap.
22:14:46User: Sedap macam mana tu?
22:14:47Cleverbot: Entah macam mana?
22:15:13User: Masak sendiri ke?
22:15:15Cleverbot: Takde benda nak masak, duit dah habis.
22:15:28User: Pastu, nasi ayam tadi tu ambik kat mana?
22:15:30Cleverbot: Nasi hujan panas best.
22:15:35User: Ah ah,best.
22:15:39Cleverbot: Ah.
22:15:44User: Awak tengah wat apa.
22:15:46Cleverbot: Rindu kat awak.
22:15:54User: Adesss. Nape rindu?
22:15:55Cleverbot: Bingai.
22:16:05User: Awak la bingai!
22:16:08Cleverbot: Awak apa.
22:16:16User: Saya baik. Awak jahat.
22:16:20Cleverbot: Saya baik la.
22:16:26User: Awak jahat!
22:16:27Cleverbot: Yeke.
22:16:36User: Ye, awak curi duit saya.
22:16:38Cleverbot: Saya nak kawen dengan awak.
22:16:46User: Tak boleh. Awak robot.
22:16:48Cleverbot: Manusia lah.
22:16:55User: Apa nama awak?
22:16:58Cleverbot: Entah.
22:17:03User: Awak ni siapa?
22:17:05Cleverbot: Kenapa apa?
22:17:09User: Awak ni siapa?
22:17:11Cleverbot: Kekasih awak.
22:17:25User: Awak cantik tak?
22:17:28Cleverbot: Cantik.
22:17:35User: Kita kahwin nak?
22:17:37Cleverbot: Main apa?
22:17:47User: Kahwin la. Nak?
22:17:51Cleverbot: Kahwin di thailand.
22:18:04User: Haha. Takmo la. Saya nak kawin kat rumah mak awak.
22:18:06Cleverbot: Nak saya?
22:18:17User: Nak. Awak duduk kat mana?
22:18:21Cleverbot: Atas kerusi.
22:18:42User: Awak orang negeri mana?
22:18:44Cleverbot: Orang.
22:18:50User: Negeri apa?
22:18:53Cleverbot: Kl.
22:19:01User: Kita kawin jom.
22:19:02Cleverbot: Upstairs?
22:19:06User: Ish.
22:19:09Cleverbot: Ish?
22:19:15User: Awak lapar tak?
22:19:17Cleverbot: Lapar.
22:19:26User: Jom makan. Awak nak makan apa?
22:19:30Cleverbot: Makan ayam.
22:19:40User: Waa..sedap tu. Awak nak makan ayam tu kat mana?
22:19:41Cleverbot: Ehem2.
22:19:51User: Ehem2 apa pulak awak ni. Saya tanya betul2 ni.
22:19:53Cleverbot: Lala land.
22:20:03User: Awak ni. Elok2 la saya tanya ni.
22:20:06Cleverbot: Tanyalah.
22:20:14User: Kita nak makan ayam kat mana?
22:20:16Cleverbot: Jom.
22:20:23User: Ye la. Tapi kat mana sayang?
22:20:24Cleverbot: Saya tak sayang awak.
22:20:41User: Tapi saya sayang awak. Jom la kita gi makan ayam nak?
22:20:43Cleverbot: Makan ape.
22:20:48User: Ayam la.
22:20:50Cleverbot: Taik ayam.
22:21:01User: Bengong la awak ni. Main2 plak. Haha.
22:21:02Cleverbot: Minta maaf la.
22:21:15User: Jom kita gi makan ayam kat kfc nak?
22:21:16Cleverbot: Jom.
22:21:21User: Awak drive ok.
22:21:24Cleverbot: Dah.
22:21:35User: Aik, dah sampai ke? Lajunye awak drive.
22:21:38Cleverbot: Kenape lawak??
22:21:43User: Tak lawak pun.
22:21:46Cleverbot: Awak.
22:21:51User: Ye saya, kenapa?
22:21:53Cleverbot: Buat apa tu.
22:21:59User: Tengah tengok awak.
22:22:01Cleverbot: Cerita apa?
22:22:12User: Tengok awak la. Mana ada cerita.
22:22:16Cleverbot: Ada.
22:22:20User: Cerita apa?
22:22:21Cleverbot: Ombak rindu.
22:22:29User: Waaaa...sape belakon?
22:22:32Cleverbot: Kau la.
22:22:40User: Erk, bukan saya la.
22:22:43Cleverbot: Kau.
22:22:50User: Bukan. Awak la.
22:22:51Cleverbot: Saya cinta awak.
22:23:01User: Saya benci awak. Haha.
22:23:02Cleverbot: Saya sayang awak !
22:23:10User: Saya tak sayang awak!
22:23:13Cleverbot: Saya sayang awak ...
22:23:22User: Saya tak sayang awak.
22:23:25Cleverbot: Tapi SaYA sayang awak.
22:23:33User: Kenapa awak sayang saya?
22:23:34Cleverbot: Tahlah. Sebab saya sayang awak lah.

Saturday, February 4, 2012

Mental Illness

12% rakyat Malaysia sakit mental, seperti yang disiarkan dalam Utusan Malaysia.

Dan aku adalah salah seorang daripada pesakit mental tersebut.

Thursday, February 2, 2012

Effing Weird Blogger

aku fed-up dengan blogger bodoh tajaan google ni. aku fed-up dengan youtube bodoh tajaan google jugak. blogger dan youtube tak secerdik google kerana mereka hanyalah aaaarrrgggghhhhh.


aku tensen dengan blogger dan youtube bodoh ni.


aargghhh.

Well, back to normal. Back to sanity.

I was about to post a song by Estranged, a specific video. But this stupid blogger doesn't show it. It doesn't even have paste-the-address function. This blogger is ffffing weird. Now it shows .in in my blog address and I can't edit my own post unless I go to the top bar and start from there. Just weirddd.